Dagens Drypp,  Works In progress

Kalkmaling

Jeg holder for tiden på med å male kunstmotiv på en trekrakk. Et veldig artig oppdrag som skal gis i dåpsgave . Jeg skal ikke påberope meg noen ekspertise, hverken som kunstmaler eller kalkmaler, så prosjektet går kanskje litt mer trått enn hos en som gjør dette til daglig.

Som kunstmaling er nok kalkemaling intet førstevalg. Her må man jobbe raskt fordi malingen tørker fort. Man kan kun jobbe med et begrenset antall farger på paletten av samme grunn. Til kontrast fra f eks oljemalingen som tørker langsomt og man kan trylle fram fargene etter eget ønske uten tidspress.

Jeg blander også ulike farger her, men kun få om gangen. Så den ene dagen jobber jeg med blomstene, en annen dag på figurene. Bakgrunnen er forløpig rett fra det ene malingspannet som heter `lilac blossom`bare ispedd litt hvitt for nyanser

Når det er sagt , har jeg lagt min elsk på denne type maling av flere grunner. Den lukter ikke, tørker lett, penslene rengjøres i vann og det ferdig utrykket er matt og dust ikke helt ulikt pastellkrittene jeg tegner så mye med

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *