Dagens Drypp

Drømmen om å illustrere

Det er aldri for sent å drømme. Drømme om å få gjøre det man vil aller helst her i livet. For meg har det alltid dreid seg om tegning. Sånn sett lever jeg jo ut drømmen min nå. Tegning er så mangt. Den gangen jeg utdannet meg ,så jeg ikke klart for meg hvordan jeg kunne leve av det. Jeg valgte en vei som het ´visuell kommunikasjon`. Det gikk over to år. Skoleprosjektene var morsomme, man utviklet seg kreativt og fikk lære mye om skrift , bilde og design. Første året var jeg utplassert i en avis. Andre året i et reklamebyrå. Begge stedene ga meg avsmak. Det var for kommersielt. Å leve med strikse deadlines var ikke min definisjon av å være kreativ. Det ble med de to årene. Jeg gikk et år på kunstskole. Der var det billedkunst som gjaldt. Å stå foran et staffeli, ja det var drømmen, iallefall et år. Jeg søkte meg inn på Kunst og Håndverskolen med tanke på å gå videre med billedkunst. Flere år på rad gjorde jeg det, mens jeg solgte billetter for bastøfergen. Jeg kom aldri inn , drømmen og kunsten ble lagt på hylla. Hvem kan uansett leve av kunst.En myte jeg hadde begynt å tro på . Jeg omskolerte meg og fant noe jeg kunne leve av.

Nesten 30 år senere, datt kunsten ned fra hylla igjen. Det skjedde etter at sykdom kastet meg ut av arbeidslivet. En influensa jeg aldri kom meg fra rett og slett. Nå har kunsten fått en innpakning av erfaring. Endelig ser jeg en vinkling jeg ikke kan huske jeg noen gang så den gang jeg søkte meg inn på ulike tegneskoler. Nå har drømmen min endelig fått et navn, den heter illustrasjon. Ettersom jeg stadig dykker dypere for å finne informasjon om emnet, ser jeg mer og mer at det er det jeg har lyst til

Å illustrere er ikke det samme som å lage billedkunst. Eller jo , du må lage bildene, men du må så mye mer. Det er det som facinerer meg mest, den skapende prosessen. I illustrasjon er det flere slike prosesser man må igjennom, det er langtidsprosjekter hvor man styrer tiden selv. Det er slik jeg jobber nå forøvrig. Så det er jeg vant til .

En illustrasjon skal fortelle en historie,ofte er det satt inn i sammenheng med en tekst og skal forklare, pynte eller tolke teksten. Det formidler noe. Ordet íllustrere`kommer fra latinske illustratio eller illustrare som betyr å opplyse

Et steg videre

For meg betyr dette et helt nytt beite å innta. Jeg er ikke vant med å fortelle historier med bildene mine, jeg må lære meg å tilnærme meg det jeg lager på en ny måte, de skal ha en hensikt. Framover skal jeg dele mer av veien jeg tar og målene jeg setter meg for å virkeliggjøre denne drømmen. Det er en lang vei å gå , men jeg har tatt de første nølende stegene.

Bildet er lånt fra svs-learn. Et sted å begynne for en som meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *