Dagens Drypp,  Works In progress

Komposisjon

Når vi snakker om komposisjon i billedkunst , dreier det seg om å sette de ulike bildeelementene sammen på en mest balansert og harmonisk måte.

Her har jeg laget meg noen maler av den vesle feen, noen skjell og en krabbe. Det har jeg gjort for å kunne flytte elementene rundt og se hva som virker mest harmonisk. Det er slik at hvis for mye havner på den ene siden, som på det ene bildet her, så vil bildet komme i ubalanse. Øyet fester seg ved det som skjer på høyre side, den andre siden er helt uinteressant. Det er for mye på en side og for lite på den andre. Det er i ubalanse. Det samme skjer hvis alle komponentene plasseres for langt ned. Motivet blir for tungt på bunnen. Flyttes derimot de ulike komponenten mer opp mot midten oppnås en balanse. Så da er det bare å tegne de inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *