Om

Velkommen til nettsiden, så hyggelig du stikker innom !

Legg gjerne igjen en tilbakemelding på om du finner grei frem her, eller om det er noe du reagerer på.

*** hjem

Historikk

Tegnet aktivt siden 2014 , i noe som gradvis har utviklet seg fra hobby til ren lidenskap.

Hatt utstilling ved et par anledinger på Cafe Riis i Moss

Var med på Kulturdøgn i Son første gang i 2021.

Fra oktober 2022 ble jeg med i det lokale kunstfelleskapet kunstSONen.

Har til sammen 4 års utdannelse innen Kunstfag. Dette var tidlig på 90-tallet .

3 årig Estetiske fag- og visuell kommunikasjon ,Glemmen Videregående Skole

1 år Einar Granums Kunstfagskole.

Uten de helt klare visjonenene for et videre løp, havnet tegnesakene snart på hyllen

Tok deretter utdannelse innen helsefag og jobbet i mange år som legesekretær i den privalte helsesektoren

Da livet for vel 10 år siden fikk en knekk ( av en kraftig infeksjon med påfølgende senskader , ME ) , ble jeg kastet ut av arbeidslivet .Tegnesakene ble hentet frem igjen og jeg begynte å eksperimentere . Kunsten ble min terapi.

De siste årene har jeg videreutviklet meg gjennom online kurs og en haug med youtube-videor (se avsnittet «de gode hjelperne») .

Annet

  • Gift med Eddie
  • Sammen har vi to snart voksne sønner
  • Født i Kristiansand 1969.
  • Bodde første årene av mitt liv på Bygland (Agder) .
  • Meste parten av oppveksten i Rygge.(Østfold) .
  • 3 søsken.
  • Gått på skoler i Moss , Fredrikstad og Oslo.
  • Flyttet til Son (Akershus) i 1995, hvor jeg har bodd siden .

Lokal kunst

Jeg liker å si om meg selv at jeg er en lokal kunstner som lager lokal kunst. Dette henger sammen med at jeg bor og har virke i Son. Bildene tas fortrinnsvis på daglige spaserturer i nærområdet, eller også benytter jeg lokale fotografer og spør om å låne deres bilder som referanse. Det er alltid et hyggelig samarbeid.

Teknikken

Gradvis har jeg funnet frem til en teknikk og et utrykk jeg kan trives med .

Jeg har en forkjærlighet for tegning og vannfarger ,bruker akvarellpapir og jobber lag på lag med akvarell, tørrpasteller og tusjpenn i ett og samme bilde. Akvarellen for å lage lys , pastellkritt gir bildet liv og skaper et mykt og sart uttrykk, svart penn med flytende tusj , for ytterligere liv med vibrante streker og bedre kontraster.

Før jeg starter med noe som helst, er motivet bestemt og komponert. her f eks tegnes det etter et foto tatt på parkeringsplassen over Sonstranda. Figuren er hentet fra et barnefoto, jeg likte måten hun ballanserte på . Komponentene er bragt sammen og tegnet inn med en lys blyant på papiret.

Deretter har figurene fått et strøk med flytende maskering. denne påføres med pensel. når det er tørket gir det muligheten til å arbeide uforstyrret med alt rundt uten å røre delen der figuren skal inn.

Nå vætes papiret med en pensel, og akvarell legges på i lette strøk over det våte papiret. slik bevarer man lettheten i en himmel . Fargefeltene legges på i store flater. når det tørker maler jeg mer detaljert med akvarellen. Igjen skal papiret tørke før jeg fortsetter med pastellkrittene.

Avslutningsvis påføres pennestrøkene i sort, ofte går jeg over igjen med pastellkrittene når blekket har tørket og igjen tilbake til pennestrøkene. På den måten glir de tre mediene sammen og skaper til slutt en form for harmoni

Hvorfor alver

Med en forkjærlighet og fasinasjon for innsekter , og da spesielt våre små bestøvede venner -biene, liker tanken på å se verden gjennom «bieglass». Det skal sies at jeg er nærsynt og har lært meg å sette pris på de nære ting. Legger du til de fysiske begrensninger sykdom kan gi ,som i mitt tilfelle har ført til et «slow- mo» liv, har jeg blitt en ekspert på å betrakte, observere og beundre det som er i mitt nære synsfelt.

Kombinert med en forkjærlighet for figurtegning , var alver ,om ikke et naturlig men et definetivt morsomt valg . Fantasien får full utfoldelse. De er mine mellompersoner om du vil , de likner oss mennensker, noe vi mer kan identifisere oss mere med , samtidig som de lever der , i bienes verden.

Når jeg er ute og går turer på jakt etter nye motiver, spør jeg meg om dette: hvis jeg var en liten alv, hva ville jeg se? Det handler om nysgjerrighet og utforskertrang, om å se hver en krink og krok som noe spennende og nytt, en aldri så liten oppdagelsesreise.

Trykksaker

Jeg elsker å se det jeg tegner på trykk. Derfor trykker jeg opp blant annet postkort og egendesignede bøker. I boken her, har jeg samlet en del av alvene mine. De er egentlig barneportretter med en vri, ispedd egenkomponert poesi. Boken trykkes opp på bestilling. pris 700,-

En egen liten bok med motiv fra Son.

«Alveblikk på Son » er trykket opp i flere eksemplarer og selges for 250,- .Ta kontakt ved interesse

De gode hjelperne

her er linker til noen av de som har hjulpet meg på veien videre i min visuelle kunst reise

svs learn

et online læringsfora med diverse kurs fra et mangfold av læremestere både innen tegning, maling og digital kunst med fokus på illustrasjon/ storytelling. ( mest kjent er Jake Parker , Inktober-duden ) Jeg vil også nevne Will Terry ,en dyktig lærer i fargelære og komposisjon). Her er jeg abbonent. kursene ligger hele tiden tilgjengelig og har vært og fortsatt er utrolig nyttige for meg

croquis cafe

online croquis og akt. her kan du tegne etter en stor variasjon av modeller , både på tid eller etter bilder. her er jeg også abbonent, det er det verdt, med fri tilgang til en database fulle av referansebilder å tegne fra ,for øvelse i figurtegning.

proko

et sted å begynne. denne karen finner du på youtube . han underviser deg i det meste du trenger å vite om tegning med en god porsjon humor. Vil spesielt anbefale videoene om anatomi.

the drawing database

også youtube, etter å ha sett på proko en del , savnet jeg en mer grunding innføring uten å betale ( jeg var litt gjerrig i starten , men har innsett at det som ligger bak betalingsmurer noen ganger er verdt prisen, men velg for all der med omhu), men så fant jeg denne karen som har en hel serie om anatomi for kunstnere tilgjengelig. her har jeg fulgt han video for video og tegnet med i anatomistudier. ( helt gratis) slik studie blir man forøvrig aldri ferdig med, hvis man liker å tegne mennesker

New masters academy

her er en youtube variant med øvelse i croquistegning på tid . ellers også en læringsplass vel verdt litt utforsking

Mitch Leeuwe

anbefalt side å følge på instagram, mange gode gratis tegnetips! han har også e-books som kan kjøpes og lastes ned. jeg har kjøpt et par av dem ,de er svært gode

Anathomy4sculptors

annen anbefalt side å følge på instagram for bedre forståelse av anatomi. jeg har i tillegg kjøpt og lastet ned en e-book som er blitt et nyttig verktøy for meg

Inspirasjoner

Jeg henter mye inspirasjon fra andre kunstnere. Da jeg hadde kunsthistorie på skolen, fant jeg fort min favoritt epoke: Impresjonismen, med malere som Monet og Degas . Det var noe med de sarte fargene og den litt røffe stilen som appelerte til meg. Foruten min norske favoritt Kittelsen. Der andre jevnaldrende i ungdomsårene hang opp plakater av sine pophelter, hang jeg opp kopier av mesterverkene til t. h. kittelsen. Nevnes må også Carl Larsson som jeg alltid har vært fasinert av naturlig nok.

Jeg har alltid vært en fan av Walt Disney,s univers , med Donald som fast leselektyre, Disneykavalkaden på julaften, og i voksen alder opparbeidet jeg en rikelig samling av disneys helaften tegne filmer . Slikt setter sine fantasi spor i hjernen

Da jeg for alvor begynte å tegne alver, oppdaget jeg Mary Cicely Barker . jeg har tegnet og studert etter flere av hennes alver , hun har på mange måter vært en mentor.

Av nåtidens inspirasjoner er det mange. Jeg bruker instagram aktivt til å følge ,betrakte og beundre mye kunst. Først og fremst vil jeg nevne min medkunstner i kunstSONen: Reidun Falk. Jeg er stor fan av hennes fabelaktige arbeider. Ellers er selvsagt Lisa Aisato en norsk heltinne og favoritt. Av utenlandske kunstnere blant så mange ,vil jeg nevne Annie Gerhard , Adam Oehlers , Kiri Leonard og HeideLinde som har både det eventyrlige og mystikken,som jeg selv etterstreber i mine bilder.